Kdysi se mi auto ohromně líbilo, jenomže tehdy jsem neměl ještě řidičák a auto stálo baňku, viděl jsem ho jen jednou v autosalon a pak párkrát v Ostravě pomalu projížděj, je to krásné auto. Nějáké kecy jestli je to Fiat, nebo Audi, nebo Aston mě nějak netankují, na to si u auta na hraní nehraju. Protože Coupečka obrovsky klesly na ceně, myslím si že díky přívalu modelů s atmosferyckými motory, lidé ho začli brát jako obyčejné, škaredé auto za relativně nízkou cenu. Turbo verze, které měly být ikonou Fiatu pak rychle klesly na jejich úroveň. Pro lidi kteří rádi pomlouvají, to jsou to řeči jen do prvního svezení/shlédnutí
Blíží se zima, což je období, kdy auto spí v garáži, já přemýšlím co s ním, podle toho napupuji další díly a jediné co můžu udělat, je řešit věci na netu.
Loni jsem se rozhodl na beton, že si Coupe pořídím. Požadavky byly, aby byla echt kastle a pokud možno v červené barvě. Po návštěvě dvou kousků jsem byl zděšen... Jeden podřenou celou pravou stranu, což se prodávající neobtěžoval do inzeránu připsat, a druhý měl ze svých 200 koní asi 80 po smrti, motor absolutně bez šťávy .. Pak jsem narazil na kousek, s bezchybnou kastlí, až na pár Tukanců, s krásnými koly, ovšem sjetou spojkou, vyhořelou elektrikou a mnoha dalšími vadami. Okamžitě jsem se zamiloval, nádherný, udržovaný kožený interier v černé barvě a dvěma airbagy, což k výrazně červené kastli pasuje nejlépe ze všech variant.
Moor a elektroniku jsem dával dohromady skoro 4 měsíce, postupem času jsem nalezl a odstranil několik dalších nesmyslných vad, které určitě bývalý majitel řešil na rychlo před prodejem vozu, jen aby dokázalo odjet po svých. Jako první věc, která byla od začátku jasná, byl podvozek Eibach -45mm, protože seriové Coupe s ostře šípovitou kastli, má paradoxně vysoký poidvozek a nevypadá proto moc dobře
Ovšem s jídlem roste chuť, za pěkné peníze jsem sehnal a koupil řídící jednotku od firmy http://www.lanciahf.com s označením "stage 2". Tato oprava vyžaduje vyšší tlak paliva, turbo tb0367 nebo 0385 (Delta EVO), studené svíčky, sání, velký ICC a free výfuk o průměru min 2,5". Tyto požadavky jsou prakticky splněny, a výkon by se měl pohybovat někde kolem 270ti koní. To ale zjistím až příští rok na jaře, kdy mám i předběžně domluvenou výkonovou brzdu.
Nepovažuji Coupátko za racing Car, ale je poměrně rychlé a hlavně dnes už jej zhlédnou lidé v pěkném stavu velice zřídka. Fotky dodám odpoledne, snad se bude líbit