VW Polo 2F Coupe G40

aneb téma o našich vozech...účelem je členům přiblížit a představit svůj vůz, závodní projekt, nebo klidně pracovní přibližovadlo

Moderátoři: ciky, lukas757, viashino, SpeedyS4

Odpovědět
draaczech
donate
donate

Re: VW Polo 2F Coupe G40

Příspěvek od draaczech » 23 bře 2010, 07:31

Jo jedem v pátek do Mostu.
Tak nech Tomase vychladnout a pak to navrhni znova :-D
Náhradní vozidlo, Corsa Sport 16V, proklatě nízko :D STO psů

fokr_jr
donate
donate
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fokr_jr » 23 bře 2010, 19:33

radsi sem to nefotil, ale rekneme ze je to zavareny a to celkem radne, jen ta estetika se mi zrovna moc nepovedla :lol ale co, je to kufr a s gymplem mi COcko do ruky pujcili az kdyz sem si ho koupil :kladivo
Swift GTI
G ot
T raction
I ssues

draaczech
donate
donate

Příspěvek od draaczech » 23 bře 2010, 19:41

Ty budeš asi trávit příštích 10 let pod dohledem statného ošetřovatele Tomase :kladivo
:-D Je to fakt, všechno co je za zadní nápravou už je tam zbytečně a jen se to veze zbůhdarma :-D
Dneska sem byl zase nakupovat trubky a háky a kolena a silentbloky :lol

draaczech
donate
donate

Příspěvek od draaczech » 01 dub 2010, 22:29

Most je za náma a je čas reportit.
Na cestě neni moc co popisovat, skoro celou sem prospal 8-) Za řeč stojí snad jenom :cajt , co chtěl vidět Fokrovo Ečko a snažil se nám namluvit, že je rok 2011 a že nám za měsíc končí STK na káře :kladivo
Pak už jen jedny spálený brzdy na Méďovi při dobrždění odbočky v nějaký vesnici před Mostem :mrgreen: a už jsme tam byli.
Ve zkratce: Orientace,obdivování, rozkoukání, obdivování, parkování, obdivování. Za stálého obdivování a očumování jsme prošli boxama abysme si vzali časopis na rok 2010 a zjistili, že ráno bude rozprava v 7:15 (později změněno na 7:30)
Trénink probíhal až od 13:00 a tak jsem šel zjistit a následně zakoupit svojí první rundu na okruhu v životě :oops:
Vybral jsem si prostřední stimp 14:00 - 14:30 (doba jízdy údajně 25 minut, ale už víme svý :prdel: )
Tohodle rozhodnutí jsem pak rozhodně nelitoval, protože následující stimp byl nakonec zrušenej a vraceli prachy. Zkrz nějakej problém s úklidem trati.
Takže jsem s Fokrem po boku absolvoval svoje první okruhový kilometry. Hledání stopy, brzdnejch bodů( :kladivo viz později...) a hlavně sledování zrcátek! Se mnou se totiž na trať dostaly krom MB 190 Cosworth a Škody 130RS (budiž jí asfalt lehký) taky asi 2 cupový Octavie, Eurocupovej SEAT Leon a ještě okruhový Clio RS :twisted:
Takže tenhle vláček vyrazil jako první a pak my. Po dvou kolech se to kolem mě prohnalo, jako kdybych jen tak stál u krajnice a pak co dvě kola znova a znova. HNUS! Člověk jede, řiká si, za mnou nikdo zkusim si najet stopu. Pošle to tam, drží, apex, akcelerace a najednou frnk frnk dvě Octávky proletí kolem, jakoby nic :o
End of part 1
IMG_5308.jpg

draaczech
donate
donate

Příspěvek od draaczech » 01 dub 2010, 22:58

V tomhle tréninku sledování zrcátek jsme ujeli 7 rychlejch kol, kdy na cílovce jsem záměrně povolil, abych najížděl do retardéru v rychlosti jakou budu mít po pevnym startu. V 5. kole právě na cílovce jen pár metrů před náma ukončil svoji pouť okruhem motor zmiňovaný 130ky. Přes půl rovinky se táhla olejová stopa a u boxový zdi odpočíval patrně dost unavený píst i s ojnicí :!:
Dotrénovali jsme a bylo moře času do přejímek. V tu chvíli začalo vzduchem lítat nářadí a Fokr chytil záchvat zuřivé činnosti. :service Rozebrali jsme sání abysme zjistili příčinu výskytu oleje na plastovej trubce vedení vzduchu. Nakonec jsme na to sice přišli ale náhradní nebyla po ruce, tak jsme to zaslepili a vyrobili improvizovanej OCT z flašky od Activia nápoje :-D utáhli jsme klíňáky ( při tom po roce a půl zjistili na co je ta hranatá díra v kompresoru - světe div se, na ráčnu!)
Přejímky trvali dost dlouho, tak se kecalo s ostatníma. Pak jsem rpošel kontrolou a jediný co jsem dostal jako závadu do příště bylo uchycení hasičáku. Administrativa, prohlášení a čísla a tím končil pátek.
Sobotní ráno po propršelý noci slibovalo mizerný počasí, ale nakonec jsem ani nezmoknul. Pneu jsme na to měli, takže výhoda pro nás ;)
Čekali nás 3 kola ve štrůdlu za Safety Carem, pak dvě tréninkový rundy a pak 2 závodní. Následně polední nucená(pravidla autodromu Most) pauza, 1 treninková a následně 3 závodní jízdy.
V tréninku jsem si vyzkoušel, že Federal SS595 je na studený trati naprosto super a že už do retardéru můžu naplno. Ne jako Fiesty s kterou jel i Dušan, který celej den předváděli jízdu bokem :lol
Časy jsem zajel 2:16,2 a 2:16,0 a nakonec teda bylo v prvnim závodě 10. místo ve třídě SE - 2000 a jeden získanej bod.
Do druhýho závodu jsem chtěl zrychlit a taky se mi to povedlo, bohužel jsem nebyl jediný a tak časy 2:14,9 a 2:14,6 stačily jen na 12 místo. Slibil jsem parličku, tak se prásknu. Dopoledne jsem si přip prvnim závodě najel brzdnej bod do předposlední zatáčky podle stínu brány nad tratí a nedošlo mi, že odpoledne bude o trochu dál než ráno. Důsledkem čehož jsem šel 2x málem ven, než mi Fokr vynadal a já napravil svojí chybu :oops:
Co závěrem?
Bylo to skvělý zkusit si jízdu na okruhu, bohužel i za cenu toho, že moje auto nemá na tak rychlejch tratích šanci proti ITR nebo Cliu Sport.
Proto jsem si z Mostu přivezl malinkatý turbo a započneme společně s Fokrem vyvíjet druhej, doufejme že rychlejší motor. Ale o tom až zase jindy :arrow:
IMG_5920.jpg

draaczech
donate
donate

Příspěvek od draaczech » 25 kvě 2010, 14:31

Už je to sice nějakej pátek, ale chybí tady report z prozatím posledního závodu.
Tím byl další díl Českého mistrovství ZAV, tzv. Edda Cup na trati Zbraslav - Točná.
Pro mne naprosto neznámá trať nakonec byla přesně taková, jak všichni řikali, a sice rozbitá a uskákaná. Po úvodní startovní pasáži, která měla celé 2 zatáčky ( přes jejich šířku a relativní nenáročnost i zde se stala poměrně vážná nehoda) následovalo odbočení do lesa a pak už jen krátké rovinky a pomalé zatáčky na úzké lesní silničce mezi svodidly. Trať jsem si v pátek projel 2x civilní octavií, což bylo dost málo a tak jsem se spolehl na ranní trénink. Ouha…
Kromě toho, že i v prvním ranním neměřeném tréninku došlo k několika nehodám, jsem si největší problém způsobil sám. Nepočítaje s tak velkými prostoji jsem nenatankoval dostatek paliva a to mi již pár metrů po startu začlo docházet. Ujel (čti doskákal) jsem asi kilometr a vůz odstavil. První trénink jsem tedy dokončil na laně za pořadatelským vozem, takže o trati jsem nezjistil zhola nic.
Do druhého tréninku už jsem natankoval dostatečně a odjel celou trať v rozumném tempu, abych tomu někde neublížil (jako několik ostatních jezdců). Pneumatiky fungovali už na odbočení v pohodě, takže jsem mohl počítat s ještě lepší funkcí při závodě, až se trať ohřeje sluncem.
Nutno říct, že trať jsem si moc nepamatoval. Hlavně za to mohla podobnost některých zatáček, takže z toho byla pravidelná krizovka v každém průjezdu, kde jsem brzdil až na doraz a zatáčel těsně kolem svodidel vždy v tom samém místě…
První runda vyšla vcelku dobře, zajel jsem 6. Čas a těšil se, jak do druhého průjezdu zrychlím v místech, která jsem si už pamatoval.
Do druhé rundy jsme málem ani neodstartovali. Kvůli ranám prakticky po celé délce trati se závod neúměrně natáhl a nakonec ani nevyrazili podruhé na trať vozy tříd E. My jsme se svezli, pokusil jsem se o útok, leč marně. Chyboval jsem v jedné ze zatáček, kde jsem přebrzdil a ztratil tak rychlost do následující rovinky. Čas nakonec ani nevím, ale bude někde na úrovni toho prvního.
Zbraslav jako trať se mi moc líbila, jen to chce od ostatních jezdců víc respektu vzhledem k povrchu a malé šířce tratě. Pro příště už víme, že nemáme šetřit benzínem…
Příští závod bude domácí kopec v Prachaticích, kde sice mám 100% znalost trati, ovšem výkonově moje auto nestačí na superrychlé Hondy a Clia Sport. Pár fotek zde
http://ghianika.cz/photo/zbraslav_10/sl ... v_150.html
http://ghianika.cz/photo/zbraslav_10/sl ... v_151.html
http://greengrass.rajce.idnes.cz/Zavody ... G_9103.JPG
http://www.rajce.net/f234177487
http://www.rajce.net/f234177426

draaczech
donate
donate

Příspěvek od draaczech » 20 čer 2010, 23:17

fokr_jr
donate
donate
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fokr_jr » 03 říj 2010, 20:43

fotoreport z Živohoště
Přílohy
obidek
obidek
loznice
loznice
Obraz0208.jpg
Swift GTI
G ot
T raction
I ssues

hondzik
donate
donate

Příspěvek od hondzik » 04 říj 2010, 07:13

vidím grilovací sikovky :lol

Pošlete mi kucííí tu 75tku, dokonale ste mi s tím rozhodili víkend :)
Alfa Romeo 75 2,0 TS pacient na operačním stole
Alfa Romeo 75 2,0 TS dárce
Alfa Romeo 75 2,0 TS dárce
Alfa Romeo 75 1,8ie dárce
Renault Espace III 2,0 8v něco jezdit musí...

draaczech
donate
donate

Příspěvek od draaczech » 04 říj 2010, 10:40

Tak to byl taky záměr, že tě to zvedne ze židle :-D
Fotky šel dělat Luky, jestli má, určitě přidá.
Jo a ke grilovacím sikovkám tentokrát patří i grilovací šroubovák :dobry

Odpovědět