V tomhle tréninku sledování zrcátek jsme ujeli 7 rychlejch kol, kdy na cílovce jsem záměrně povolil, abych najížděl do retardéru v rychlosti jakou budu mít po pevnym startu. V 5. kole právě na cílovce jen pár metrů před náma ukončil svoji pouť okruhem motor zmiňovaný 130ky. Přes půl rovinky se táhla olejová stopa a u boxový zdi odpočíval patrně dost unavený píst i s ojnicí
Dotrénovali jsme a bylo moře času do přejímek. V tu chvíli začalo vzduchem lítat nářadí a Fokr chytil záchvat zuřivé činnosti.

Rozebrali jsme sání abysme zjistili příčinu výskytu oleje na plastovej trubce vedení vzduchu. Nakonec jsme na to sice přišli ale náhradní nebyla po ruce, tak jsme to zaslepili a vyrobili improvizovanej OCT z flašky od Activia nápoje

utáhli jsme klíňáky ( při tom po roce a půl zjistili na co je ta hranatá díra v kompresoru - světe div se, na ráčnu!)
Přejímky trvali dost dlouho, tak se kecalo s ostatníma. Pak jsem rpošel kontrolou a jediný co jsem dostal jako závadu do příště bylo uchycení hasičáku. Administrativa, prohlášení a čísla a tím končil pátek.
Sobotní ráno po propršelý noci slibovalo mizerný počasí, ale nakonec jsem ani nezmoknul. Pneu jsme na to měli, takže výhoda pro nás
Čekali nás 3 kola ve štrůdlu za Safety Carem, pak dvě tréninkový rundy a pak 2 závodní. Následně polední nucená(pravidla autodromu Most) pauza, 1 treninková a následně 3 závodní jízdy.
V tréninku jsem si vyzkoušel, že Federal SS595 je na studený trati naprosto super a že už do retardéru můžu naplno. Ne jako Fiesty s kterou jel i Dušan, který celej den předváděli jízdu bokem
Časy jsem zajel 2:16,2 a 2:16,0 a nakonec teda bylo v prvnim závodě 10. místo ve třídě SE - 2000 a jeden získanej bod.
Do druhýho závodu jsem chtěl zrychlit a taky se mi to povedlo, bohužel jsem nebyl jediný a tak časy 2:14,9 a 2:14,6 stačily jen na 12 místo. Slibil jsem parličku, tak se prásknu. Dopoledne jsem si přip prvnim závodě najel brzdnej bod do předposlední zatáčky podle stínu brány nad tratí a nedošlo mi, že odpoledne bude o trochu dál než ráno. Důsledkem čehož jsem šel 2x málem ven, než mi Fokr vynadal a já napravil svojí chybu
Co závěrem?
Bylo to skvělý zkusit si jízdu na okruhu, bohužel i za cenu toho, že moje auto nemá na tak rychlejch tratích šanci proti ITR nebo Cliu Sport.
Proto jsem si z Mostu přivezl malinkatý turbo a započneme společně s Fokrem vyvíjet druhej, doufejme že rychlejší motor. Ale o tom až zase jindy