takže: turbo projekt pěkně od začátku
začalo to loni v dubnu, když jsem přez depo na mosteckym okruhu utíkal s fungl novym turbem Garet TB 0259. rozměrama idealní pro naší aplikaci - 1272 ccm, max motoru bez větších úprav vnitřku 1,1Bar, cca 7.000RPM vyzkoušeno mnohými jinými
a zatim to vypada, že to na tom samym závodě o rok později budeme poprvé "ostře" testovat
začli sme shánět všechny možný i nemožný díly, který by se nám mohli hodit - udělal jsem si doma celkem slušnou zásobu kompaktních ICček - nakonec se pro nás nejvhodnější ukázalo IC z mondea MK3 TDDi
použili jsme náhradní kastli na coupé (která si vysloužila přezdívku tlačitelnej stojan na motor), abysme mohli vše pořádně rozvrhnout, umístit, vymyslet a posléze pouze přešroubovat do "ostré" černé závodní kastle (v té době jsme eště netušili, že nám změní pravidla a i tu budem muset na další sezónu kompletně přestavět

)
motor jsme kompletně zkontrolovali, zda někde něco nechybí, nebo někde není nežádoucí vůle,
poté přetěsnili - až na simerinky kliky, který se vyměnily až po vyndání ven z kastle kvůli přistupu,
koupila se jiná hlava - ta z tohohle motoru byla prasklá mezi ventilama snad na všech válcích,
zabrousily se ventily do "nové" hlavy,
daly nový simerinky ventilů,
dalo se plechový těsnění pod hlavu, sehnal jsem sadu těsnění přímo na tohle turbo, takže se nemusely vyrábět

/dokonce jsem byl ve VW pro !!jeden!! ze tří šroubů šroubů co drží víko ventilů a udělalo se mi špatně když sem tam nechal 600,- Kč/
umyli
a když jsem chtěl tu rezaitnu nějak barevně ošetřit, tak mě Draaczech hnal pryč, takže zůstal rezavej

ale je to čistá rez, eště nebyla na zemi
stará hlava se jen tak se starym těsněním šroubla na motor co byl v autě a začly se vymejšlet svody a umístění turba - vyhrála varianta nahoru, kvůli prostoru a následnýmu vedení výfuku... a že to dalo práce na to přijít
výstupní přiruba se našla v bedně s dílama na výfuky, vstupní jsme si vyrobili a přirubu na kanály na hlavu Draaczech našel někde na půdě či co
no a dopadlo to asi nějak takhle:
//počkejte si až budu zase mít čas něco sepsat