TomGTI : neriakl jsem ze jsem mel na vode 200 stupnu, ale ve vodnim okruhu. pri tejhle teplote nemuzem mluvit uz o vode, ze ano...

byl to muj hrubej odhad, budiky mi samozrejme konci na 140, ale jeli jsme na okruhu v Brne a ja s tou svoji bestii prohanel skupinku Porshe

, zatmeni pred ocima a jel jsem dokud to jelo a az kdyz to zastavilo tak sem koumal co je spatne.
teplota vody podle me docela souvisi s teplotou oleje a vubec celeho motoru... pokud neni olej zahraty nefunguje...pokud jedes ze zahratou vodou zahreje se i olej, pokud se prehreje voda a jedes dal, prhreje se celej motor vcetne oleje... a nerikam ze "olej mi motor zachranil", ale rikam ze to motor prezil a nebyt olej kvalitni tak se to nejspis nestalo...
Na reklamu ja naprosto nedavam... znam osobne ze svojeho okoli nekolik lidi, co jezdi ME Rallycrossu, Cesky vrchy, mistrak v rally a nikdo mi nikdy netvrdil ze Castrol je sra.ka... a ze je predrazenej - bud budu zavodit, nebo setrit. kombinace neexistuje. je pravda, ze zivotnost tohohle oleje na zavodnim aute je cca pul sezony (pri mojem prujezdu kilometru)... do civilu, odtahovky, dodavek i do nakladaku leju klasickej polosynt neznacku, dodrzuju vymeny, jezdim jako clovek a ty auta jezdi taky...
oleje typu longlife samozrejme neresim vubec... na oleji 10 tis, 15 max, podle zatizeni motoru. vic muze jezdit jedine barbar
toto je muj nazor a pokud se tu nekdo do me chce navazet, tak bych byl rad, aby me znal krapet lip nez podle profilu na internetu. az se nekde potkame, muzem si o olejich popovidat nazivo